فهرست مطالب

Ornamental Plants - Volume:5 Issue: 4, Autumn 2015

Journal of Ornamental Plants
Volume:5 Issue: 4, Autumn 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/11/22
  • تعداد عناوین: 7
|
  • جواد رضاپور فرد، محسن کافی*، روح انگیز نادری صفحات 197-204
    کنتاکی بلوگراس (پوآ پراتنسیس) یکی از گونه های پرکاربرد در چمن های خانگی، زمینهای گلف، پارک ها و میادین ورزشی در اقلیم های معتدله می باشد. تنش اکسیداتیو ناشی از خشکی یکی از عوامل اصلی محدود کننده کاشت چمن در مناطق خشک و نیمه خشک می باشد. در این مطالعه، نقش احتمالی پروهگزادیون کلسیم در افزایش تحمل به خشکی در چمن کنتاکی بلوگراس مورد ارزیابی قرار گرفت. به این منظور، پروهگزادیون کلسیم با غلظت های 0، 5/7، 15 و 25 میلی گرم ماده موثره در متر مربع بر روی اندام هوایی چمن کاملا یکدست و استقرار یافته کنتاکی بلوگراس محلول پاشی شده و سپس چمن ها تحت تنش خشکی عدم تنش (100 درصد ظرفیت زراعی) و تنش 70 و 40 درصد ظرفیت زراعی قرار گرفتند. اثر پروهگزادیون کلسیم بر روی فیزیولوژی رشد، پاسخ به تنش خشکی، فعالیت آنتی اکسیدانی و پراکسیداسیون لیپیدی چمن در شرایط خشکی در طول 28 روز و با فواصل زمانی 7 روز مورد ارزیابی و اندازه گیری قرار گرفت. چمن های تیمار شده با پروهگزادیون کلسیم، در شرایط تنش خشکی دارای محتوای نسبی آب بیشتر و کیفیت کلی بالاتری بوده و مقادیر نشت یونی و میزان مالون دی آلدهید به عنوان شاخص های انسجام غشا، در چمن های تیمار شده، در مقایسه با چمن های تیمار نشده پایین تر بود. کاربرد پروهگزادیون کلسیم باعث افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی سوپراکسید دیسموتاز، آسکوربات پراکسیداز و کاتالاز در شرایط تنش خشکی و عدم تنش گردید ولی این افزایش در شرایط تنش خشکی مشهودتر بود. غلظت 15 میلی گرم در متر مربع ماده موثره پروهگزادیون کلسیم در کاهش صدمات تنش خشکی در کنتاکی بلوگراس موثرتر بود. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که پروهگزادیون کلسیم با افزایش محتوای نسبی آب برگ و حفظ پایداری غشا باعث افزایش تحمل به خشکی در چمن کنتاکی بلوگراس می گردد.
  • لیلا خسروی نهرآبادی، ناهید رود، آتوسا دانیایی، مهرداد باباربیع*، مونا شادباش صفحات 205-212
    گل شاخه بریده ژربرا یکی ازگل های مهم در دنیا می باشد که علی رغم افزایش تولید این گیاه در کشور ایران، دوام عمر آن به دلیل پژمردگی سریع گلبرگ ها و خمیدگی گردن گل، کم است. به منظور افزایش عمر گلجایی گل بریده ژربرا (رقم آلین داکاز) از اسانس های گیاهان اکالیپتوس و گل محمدی و ترکیب این دو اسانس در غلظت 200 میلی گرم در لیتر به همراه ساکارز 4 درصد و از ساکارز 4 درصد به تنهایی واز آب مقطر نیز به عنوان تیمار شاهد استفاده شد. در این آزمایش صفات عمر گلجایی، وزن تر، مواد جامد محلول، جذب محلول و خمیدگی ساقه مورد بررسی قرار گرفت. بیشترین و کمترین عمر گلجایی به ترتیب در تیمار اسانس اکالیپتوس و شاهد حاصل شد. البته اسانس گل محمدی و ترکیب آن با اسانس اکالیپتوس نیز عمر گلجایی را افزایش دادند. بیشترین وزن تر و جذب محلول در تیمار اسانس اکالیپتوس بدست آمد. بیشترین قطر ساقه در تیمارهای اسانس گل محمدی و ساکارز مشاهده شد و بیشترین میزان مواد جامد محلول در تیمار ساکارز حاصل شد. همچنین تیمار شاهد بیشترین خمیدگی ساقه را داشت. به طور کلی نتایج نشان داد که استفاده از اسانس اکالیپتوس و گل محمدی در ترکیب با ساکارز می تواند به عنوان محلول نگهدارنده گل بریده ژربرا به کاربرده شود.
  • سیروس بیدریغ صفحات 213-221
    این مطالعه با هدف بررسی اثر اسانس های گیاهی بر عمر گلجایی و کیفیت پس از برداشت گل بریده داودی بر پایه طرح کاملا تصادفی با 10 تیمار شامل اسانس گیاهی ژرانیوم، مورد و اکالیپتوس در 3 سطح (2، 6 و10 میلی لیتر در 600 میلی لیتر آب مقطر) همراه با تیمار شاهد (آب مقطر) ، در 3 تکرار و 30 پلات به صورت دائمی انجام شد. صفاتی نظیر عمر گلجایی، جذب آب، درصد ماده خشک، میزان پروتئین گلبرگ، کاروتنوئید گلبرگ، کلروفیل برگ، غلظت MDA، فعالیت آنزیم های SOD و POD و جمعیت میکروبی اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که تیمار 2 میلی لیتر اسانس مورد در 600 میلی لیتر آب مقطر بیشترین عمر گلجایی را داشت که نسبت به شاهد (74/9 روز) 99/5 روز عمر گلجایی را افزایش داد. شاهد بیشترین جمعیت میکروبی را داشت. کمترین تجمع MDA نیز برای تیمار 2 میلی لیتر مورد ثبت شد.
    کلیدواژگان: اکالیپتوس، داودی، ژرانیوم، عمرگلجایی، مورد
  • مجید میراب بالو، سید سعید مدرس نجف آبادی، خشنود نورالهی صفحات 223-239
    انواع تریپس از روی گیاهان زینتی مختلف در سال 2014 از محلات (استان مرکزی) ، ایران جمع آوری شد. در این مطالعه، 11 گونه در 6 جنس و 3 خانواده مختلف تایسانوپترا جمع آوری و شناسایی شد. نام های علمی گونه های تریپس جمع آوری شده عبارتند از: Melanthrips knechteli, M. pallidior, Frankliniella intonsa, F. occidentalis, Microcephalothrips abdominalis, Tenothrips discolor, T. latoides, Thrips meridionalis, T. nigropilosus, T. tabaci, and Haplothrips reuteri. در بین این گونه ها 7 گونه جدیدا در فون استان مرکزی به ثبت رسیدند. تعداد زیادی از دو گونه ی زیان بار Thrips tabaciو occidentalis Frankliniella در همه گل ها و گیاهان زینتی مشاهده شدند. در این مطالعه یک کلید شناسایی برای تریپس های گیاهخوار به دست آمد.
    کلیدواژگان: ایران، گیاهان زینتی، محلات، occidentalis Frankliniella، Thrips tabaci
  • علی محمدی ترکاشوند، مهدی میثاقی، فاطمه رمضان زاده بیشه گالی صفحات 231-238
    آروکاریای زینتی L. Araucaria excelsa از خانواده Araucariaceae از جمله سوزنی برگان زیبا است که دارای اهمیت اقتصادی بالایی در صنعت گل کاری می باشد. یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با دو فاکتور: رژیم آبیاری شامل I1 (آبیاری دو روزه) ، I2 (آبیاری چهار روزه) ، I3 (آبیاری شش روزه) و بستر کشت شاملM1 (کوکوپیت 100%) ، M2 (کمپوست زباله شهری 100%) ، M3 (ورمی کمپوست 100%) ، M4 (25% کوکوپیت 25% پرلیت 25% خاک سبک 25% کمپوست زباله شهری) ، M5 (25% کوکوپیت 25% ورمی کمپوست 25% خاک سبک 25% پرلیت) ، M6 (25% ورمی کمپوست 25% کمپوست زباله شهری 25% خاک سبک 25% پرلیت) ، با 18 تیمار در سه تکرار طراحی و اجرا شد. صفات اندازه گیری شده در این آزمایش شامل ارتفاع بوته از طوقه، تعداد شاخه های جانبی، اندازه فاصله طبقات، تعداد طبقات، طول شاخه های جانبی، وزن تر ریشه، وزن تر ساقه، وزن تر کل، وزن خشک ریشه، وزن خشک ساقه و وزن خشک کل بود. نتایج نشان داد شاخص های رشد در بستر 100% ورمی کمپوست افزایش یافت. این تیمار به همراه آبیاری دو روز بهترین تیمار در رشد گیاه محسوب شد. بستر کشت مذکور در مقایسه با بسترهای دیگر پاسخ بهتری به آبیاری شش روزه داشت، اما تفاوت قابل ملاحظه ای در رشد گیاه بین آبیاری دو و شش روز وجود داشت.
    کلیدواژگان: پرلیت، کمپوست زباله شهری، کوکوپیت، ورمی کمپوست
  • اعظم رنجبر، نورالله احمدی، ملیحه افتخاری صفحات 239-248
    گل میخک (Dianthus caryophyllus L.) از مهمترین گل های شاخه بریده در سراسر دنیا محسوب می شود. بیشتر ارقام میخک حساس به اتیلن بوده و پس از برداشت دچار تغییرات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی متعددی می شوند. امروزه استفاده از مواد بازدارنده بیوسنتز و عمل اتیلن جهت حفظ کیفیت و افزایش عمر پس از برداشت محصولات اهمیت خاصی دارند. در این تحقیق به منظور بررسی اثر تیمار 1- متیل سیکلوپروپن و اتیلن روی حفظ کیفیت و افزایش عمر گلجای گل های شاخه بریده میخک رقم فورچونʻ آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. ابتدا گل های شاخه بریده با چهار سطح صفر، نیم، یک و یک و نیم میکرو لیتر بر لیتر 1- متیل سیکلوپروپن به مدت 24 ساعت تیمار شدند و سپس به مدت 16 ساعت در معرض غلظت یک میکرو لیتر بر لیتر اتیلن قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری MSTATC و مقایسه میانگین ها بر اساس آزمون LSD در سطوح احتمال یک درصد انجام شد. نتایج این تحقیق نشان داد که تیمار 1- متیل سیکلوپروپن اثر معنی داری بر روی صفت عمر گلجایی و همچنین صفات بیوشیمیایی از جمله میزان کلروفیل برگ، میزان آنتوسیانین گلبرگ، ثبات غشا گلبرگ و میزان فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت از جمله کاتالاز، پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز داشت. بالاترین عمر گلجایی و بیشترین ثبات غشا مربوط به تیمار یک و نیم میکرو لیتر بر لیتر 1- متیل سیکلوپروپن بود که بر اساس آزمون LSD تفاوت معنی داری در سطح یک درصد با تیمار شاهد و غلظت نیم میکرو لیتر بر لیتر 1- متیل سیکلوپروپن داشت، اگرچه با تیمار یک میکرولیتر بر لیتر 1- متیل سیکلوپروپن دارای تفاوت معنی داری از لحاظ آماری نبود. بیشترین مقدار کلروفیل و آنتوسیانین در تیمار 5/1 میکرو لیتر بر لیتر1 - متیل سیکلوپروپن بدست آمد که اختلاف معنی داری در سطح احتمال 1 درصد با سایر تیمارها نشان داد. همچنین بیشترین و کمترین فعالیت آنزیم کاتالاز و پراکسیداز به ترتیب مربوط به تیمار 1- متیل سیکلوپروپن با غلظت یک میکرو لیتر بر لیتر و تیمار شاهد بود، بیشترین و کمترین فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز به ترتیب در تیمارهای 1- متیل سیکلوپروپن با غلظت یک و نیم میکرو لیتر بر لیتر و تیمار شاهد مشاهده شد. درنتیجه، کاربرد 1- متیل سیکلوپروپن شروع علایم پیری را به تاخیر انداخته و باعث افزایش عمر گلجایی گل های شاخه بریده میخک ’فورچون‘ شد.
    کلیدواژگان: اتیلن، پراکسیداز، پیری، سوپراکسید دیسموتاز، عمر پس از برداشت
  • مریم نصوری گزنی، شهاب شریعتی، علی رفیع زاده، محمد نقی صفرزاده ویشکایی صفحات 249-253
    گیاهان بخش قابل توجهی از کربن جذب شده خود را به عنوان مواد آلی فرار زیستی مجددا در هوا منتشر می سازند. با توجه به مقادیر نسبتا زیاد متانول در عرقیات گیاهی، انتظار می رود که، غلظت های متفاوتی از اتانول نیز در چنین نوشیدنی هایی یافت شود، زیرا، بعضی از تحقیقات نشان داده است، گیاهان همانند متانول، اتانول نیز تولید و در هوا منتشر می سازند. در این تحقیق، مقدار اتانول در 30 نمونه عرق گیاهی صنعتی تولید شده توسط سه کارخانه مختلف مورد اندازه گیری قرار گرفت. برای این منظور، محلول هایی با غلظت mg L-1 10000 از اتانول و متانول به عنوان استانداردهای اصلی و داخلی بطور مجزا تهیه گردید که در ادامه، غلظت های متفاوتی از محلول اتانول ساخته شده تهیه شد و در ادامه μL 50 از محلول متانول به تمام استانداردها و نمونه های استاندارد داخلی اضافه شد و سپس، مقدار اتانول همه آن ها با استفاده از دستگاه GC مورد اندازه گیری قرار گرفتند. نتایج به دست آمده نشان داد، بعضی از انواع عرقیات گیاهی دارای اتانول هستند. بیشترین مقدار اتانول مربوط به گلاب با میانگین mg L-1 4/96 و کمترین آن در عرق بیدمشک با میانگین mg L-1 5/ 15 (تنها یک نمونه mg L-1 5/15 بود و در دو نمونه دیگر دیده نشد) دیده شد، در حالی که، دیگر نمونه های مورد آزمایش فاقد اتانول بودند. با توجه به حضور اتانول در بعضی از نمونه های مورد بررسی، تحقیقات بیشتر در این زمینه ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: اتانول، ترکیبات فرار، عرقیات گیاهی، کروماتوگرافی گازی
|
  • Javad Rezapour Fard, Mohsen Kafi, Roohangiz Naderi Pages 197-204
    Kentucky bluegrass (Poa pratensis L.) is one of the most widely used turfgrasses for home lawns, golf courses, parks, and athletic fields in temperate climates. Oxidative stress caused by drought stress is a major limiting factor for grass cultivation in arid and semi-arid regions. The objective of this study was to investigate whether Prohexadione-Calcium (Pro-Ca) may play a role in promoting drought tolerance in Kentucky bluegrass. Pro-Ca was exogenously applied as a foliar spray at the rate of 0, 7.5, 15 or 25 mg a.i./m2 to well established kentucky bluegrass under wellwatered (100 of field capacity) or drought-stressed (70 and 40% of field capacity) conditions. The effect of Pro-Ca on the growth physiology, drought stress response, antioxidant activity, and lipid peroxidation of Kentucky bluegrass exposed to drought stress was measured during 28 days at 7 days interval. Pro-Ca treated kentucky bluegrass exposed to drought stress had higher relative water content (RWC) and turf quality, and lower electrolyte leakage and malondialdehyde (MDA) content as membrane integrity indicators, compared with untreated plants. Pro-Ca application significantly increased the antioxidant enzymes superoxide dismutase (SOD), ascorbate peroxidase (APX) and catalase (CAT) activities under well-watered and drought conditions, but this increase is more evident in drought stressed plants. Pro-Ca application at 15 mg/m2 was found to be more effective in alleviating drought stress damage in kentucky bluegrass. The results from this study suggest that Pro-Ca enhanced drought stress tolerance in kentucky bluegrass by maintaining higher RWC and membrane stability.
    Keywords: Antioxidant enzymes, Membrane integrity, Oxidative stress, Prohexadione- Calcium, Turfgrass
  • Leila Khosravi Nahrabadi, Nahid Rood, Atoosa Danyaei, Mehrdad Babarabie, Mona Shadbash Pages 205-212
    Gerbera cut flowers is one of the important and popular cut flowers in the world that regardless of increasing production of this plant in Iran, the duration of its life is short due to rapid wilting petals and bending neck of flower. To increase vase life of gerbera cut flowers cv. ‘Alain Ducasse’, the essences of Eucalyptus and Rosa damascena, the combination of these two essences at a concentration of 200 mg L-1 with 4% sucrose and only 4% sucrose were used as treatment and distilled water was used as control treatment. In current study, the characters of vase life, wet weight, total soluble solids, solution uptake and bent neck were examined. Maximum and minimum of vase life were achieved in Eucalyptus essence treatment (12.33 days) and control (7 days), respectively. Although, Rosa damascena essence and its combination with Eucalyptus essence also increased the vase life. The maximum fresh weight and solution uptake was obtained treated with Eucalyptus oil. The maximum fresh weight and absorption of solution were obtained in treatment with Eucalyptus essence. The maximum amount of soluble solids was obtained in the treatment of sucrose. In addition, control treatment has the maximum bent neck. The overall results showed that the use of Eucalyptus and Rosa damascena essence in combination with sucrose can be used as a preservative solution of gerbera cut flowers.
    Keywords: Essence, Eucalyptus, Gerbera, Rosa damascena, Vase life
  • Siros Bidarigh Pages 213-221
    This study carried out based on a randomized completely design with 10 treatments geranium, eucalyptus and myrtus extraction, in 3 levels (2, 6 and 10 ml in 600 ml of distilled water) and control (distilled water) with 3 replications in 30 plots and each plot with 4 cut flowers. In this experiment traits such as vase life, water absorbtion, fresh weight, dry matter percent, petal protein content, petal carotenoids, leaf chlorophyll content, lipid peroxidation (MDA), SOD and POD enzymes activity and bacterial population were measured. The results showed that 2 ml myrtus the per 600 ml was the longest vase life compared to control (9.74 days) increased the vase life of 5.99 days. The highest bacterial population was observed in control plants. Also, the lowest MDA was found in 2 ml myrtus oil.
    Keywords: Chrysantemun, Eucalyptus, Geranium, Myrtus, Vase life
  • Majid Mirab, Balou, Seyed Saeid Modarres Najafabadi, Khoshnood Nourollahi Pages 223-239
    Thrips specimens were collected in the year 2014 on different ornamental plants from Mahallat (Markazi Province), Iran. In this study, 11 species in six genera and three different families of Thysanoptera were collected and identified. The scientific names of thrips species are as follow: Melanthrips knechteli, M. pallidior, Frankliniella intonsa, F. occidentalis, Microcephalothrips abdominalis, Tenothrips discolor, T. latoides, Thrips meridionalis, T. nigropilosus, T. tabaci, and Haplothrips reuteri.Among them, seven species are newly recorded for the fauna of Markazi Province. A high number of two harmful thrips, Thrips tabaci and Frankliniella occidentalis were found in all of flowers and ornamental plants. An identification key for phytophagous thrips is also given.
    Keywords: Frankliniella occidentalis, Mahallat, Iran, Ornamental plants, Thrips tabaci
  • Ali Mohammaditorkashvand, Mehdi Misaghi, Fatemeh Ramezanzadeh Bisheh Gahi Pages 231-238
    Araucaria excelsa L. of Araucariaceae family is a beautiful conifer which has a high economic importance in the flower industry. A factorial experiment based on randomized completely block design with two factors: 1. Irrigation intervals in 2, 4 and 6 days (I1, I2 and I3) and 2. The growth bed in pots 3 L included M1 (100 % v/v cocopeat), M2 (100% municipal waste compost), M3 (100 % vermicompost), M4 (25 % cocopeat 25 % perlite 25 % soil 25 % municipal waste compost), M5 (25 % cocopeat 25 % vermicompost 25 % soil 25 % perlite) and M6 (25 % vermicompost % municipal waste compost 25 % perlite 25 % soil) was conducted with 18 treatments in three replications. Traits that were measured in this experiment included height of the crown, number of lateral shoot, branches distance, number of branches, length of lateral shoot, fresh weight of root and shoot, total fresh weight, dry weight of root and shoot, total dry weight. The results showed that the growth indices increased in 100 % vermicompost. The treatment I1M3 was the best treatment in the growth of plant. The 100 % vermicompost bed had a better response to 6 days irrigation than in the other beds, but it was observed a considerable difference in the growth indices between 6 days and 2 days periods of irrigation.
    Keywords: Cocopeat, Municipal waste compost, Perlite, Vermicompost
  • Azam Ranjbar, Noorollah Ahmadi, Maliheh Eftekhari Pages 239-248
    Carnation (Dianthus caryophyllus L.) is one of the most important cut flowers in the world. Themajority of thecarnation cultivars are sensitive to ethylene which affected the physiological and biochemical postharvest characteristics of these flowers.Applying inhibitors of biosynthesis and action of ethylene is important factor to protect the display quality and extend postharvest life. In order to evaluate the effects of 1-methylcyclopropene (1-MCP) and ethylene on antioxidant enzymes activity of cut carnation cv. Fortune and subsequently on extending the vase life, this experiment was designed in Completely Randomized Design (CRD) with 3replications. Carnation cut flowers were firstly treated with 1-MCP at concentrations of 0, 0.5, 1 and 1.5 µl/l for 24 h and subsequently exposed to ethylene (1 µl/l) for 16 h. Data were analyzed using MSTAT-C statistical software and means were compared based on Least Significant Differences (LSD) test (p
    Keywords: Ethylene, Peroxidase enzyme, Postharvest longevity, Senescence, Superoxide dismutase
  • Maryam Nasouri Gazani, Shahab Shariati, Ali Rafizadeh, Mohammad Naghi Safarzadehvishekaei Pages 249-253
    Plants re-emit a substantial fraction of their assimilated carbon into the atmosphere as biogenic volatile organic compound. According to the presence of relatively high amount of methanol in herbal distillates, finding different concentrations of ethanol in such drinks is expectable, as several studies appeared that produced ethanol by plants emits into the atmosphere as do methanol. In this study, ethanol content of 30 industrial herbal distillates made by three different companies was measured. For this purpose, some solutions with concentration of 10000 mgL-1 were prepared from ethanol and methanol separately as original and internal standard sources that in continue, different concentrations of standards were prepared from ethanol solution and after it, 50 µL methanol solution was added to all of the standards and samples as internal standard and then, all of them were examined with GC. The obtained results indicated that some of the herbal distillates contain ethanol. Maximum and minimum amount of ethanol existed in Rosa damascena L., (rose water) with mean value 96.4 mgL-1 and Salix aegyptiaca L., distillate (only one sample had 15.5 mgL-1 and in two other samples were not seen) respectively, while most of the examined samples had no ethanol. Presence of ethanol in some of the examined samples showed that further study is necessary to achieve correct information about this subject.
    Keywords: Ethanol, Gas chromatography, Herbaceous distillates, Volatile compounds